vrijdag 4 juni 2010

Zo, was gisteravond even te moe om nog aan de laptop te gaan zitten, maar heb eindelijk een echte nacht geslapen en gelijk voor 4 nachten zitten dromen, was net alsof ik van gekke droom naar andere idiote droom zat te zappen...
Maar voel me nu wel weer prima! Mooie dag voor ons en vanmiddag nog even inrijden in de omgeving van Sault en morgen de beklimming vanaf Bedoin (21 kilometer van 300 naar 1909 meter hoogte). Ben benieuwd hoe de benen zijn. Nu staat de bus buiten en gaan we zo rijden. Het is daar beneden erg warm: 30-35 graden en op de top zo'n 6 graden zeggen ze, dus wordt een hele andere manier van afzien dan hier.

Nog even een stukje over gisteren.
Het begon slecht, bij het eerste stukje afdaling zag Wim een grote steen niet: hij is gevallen en heeft een paar flinke schaafwonden, naar de dokter voor een hechting en een tetanusprik (voor de zekerheid). De verschillende groepen zijn wel gewoon gaan rijden. Wij met de snelle groep eerst richting Les Deux Alpes (eerste helft): een hele mooi beklimming over een smalle weg door het bos. Echt prachtig. Wel een tikje langzamer dan gisteren, want dat voel je wel in de benen hoor.
Na het afdalen door langs het hotel naar de volgende klim: La Berarde, zo'n 25 kilometer. Een gekke 'berg' want er zitten 2 hele steile stukken in (lang 10% tot zelfs 12%) en daartussen 2 stukken redelijk vlak. De steile stukken waren gewoon heftig en heel erg warm. Pfff. Maar mooie uitzichten. De 'top' is geen top maar het einde van de weg: die houd gewoon op en dan sta je op grote hoogte, maar toch tussen nog veel hogere bergtoppen. Heel vreemd gevoel.

Dan even lekker afdalen. In de afdaling oppassen als altijd, maar verrek, wat ligt daar langs de weg: dat lijkt Sandra wel, nee toch... Nee, ze was langs de weg gaan liggen om een paar mooie foto's van ons te maken... Ben heel benieuwd.

Na snel douchen was er zoals altijd hier in dit leuke hotel 's middags een lekker bord pasta en salade. Het is namelijk een echt fietshotel in de zomer en dan heb je heel veel koolhydraten nodig. Daarna zijn we even naar Bourg d'Oisans gegaan, want daar is vandaag de Alpe d'HuZes: de tocht voor het goede doel. We hebben wat mensen aangemoedigd en daarna nog evenin het dorpje rondgelopen en wat gedronken.

We zijn net op tijd voor het avondeten weer terug: een heerlijk driegangendiner.
's Avonds nog een spelletje dobbelen en op tijd naar bed.

En de routekaart: eerst naar boven richting Les Deux Alpes en vervolgens iets andere weg weer langs hotel naar rechtsonder op de kaart.

En de stats: toch weer 81 kilometer en 1767 hoogtemeters geklommen. pfff. Wel wat rustiger dan de eerste 2 dagen, maar goed, de vermoeidheid zit er wel wat in. Leuk gezicht die vorm van de berg in de stats (de platte stukken).

2 opmerkingen:

ellen zei

Hey Bikkel.

Heb de stukjes ook voorgelezen aan de kinderen. Zijn erg enthousiast en trots op je. Stukjes over vallen sla ik natuurlijk over voor ze.

Heel veel succes morgen. Misschien kan ik op Marc zijn telefoon je zien.

nog even een goede nacht maken hoor!
liefs Ellen

Anoniem zei

hallo Alexander,

Leuk om je zo te kunnen volgen. Goed gedaan! Is volgens mij wel heeel leuk om te doen.

Gerwin van Dam