dinsdag 1 juni 2010

Dag 1: 'Inrijden?'

Gisteravond werden we in het hotel ontvangen met een lekkere soep en een flensje, heerlijk.


Vanochtend op tijd op om Emma te bellen voor haar verjaardag. Was wel vroeg, maar ik stond daarbij buiten te genieten van de berg waar we op uitkijken die nog half in de mist hing. Daarna lekker relaxed aan het ontbijt en de fiets klaarmaken. Iemand in de groep had daarbij gelijk al een klapband (gelukkig wel de enige klapband vandaag, maar wel een paar lekke banden).
En dan de planning voor vandaag. Sandra had hier het weekend een andere leuke route gereden die haar ook leuk leek voor ons, maar wel effe wat langer en zwaarder dan de Col d’Ornon. Ze kan het zo mooi als een ‘understatement’ brengen. Het was inderdaad wel een stukkie langer ja. Eerst lekker heuvel af warmrijden langs Bourg d’Oisans’, vervolgens een mooie klim ‘op de richel’ met prachtige uitkijk op de Alpe d’Huez. Al niet te onderschatten overigens want er zaten wel stukken van 10 en 11% in. Ik kon ongeveer meekomen in het snelle groepje, maar Marten had echt zijn dag vandaag, want ondanks dat hij even stil stond met pech fietste hij ons daarna weer rap voorbij! Hij vertelde even later dat hij wat agressie kwijt moest…
En dan een stukje afdalen. Ik koos het wiel van Piet: bekend in de omgeving en dat maakt afdalen een stuk makkelijker. We daalden af tot bocht 16 op de Alpe d’Huez. Daar was tijd voor koffie en de eerste echte fietsreparaties door Jurjen en Sandra. Een deel van de groep ging nu op huis aan en wij gingen door op de volgende richel: weer mooie uitkijken, ook steil naar beneden. Na de pauze koste het natuurlijk wel even tijd om weer in het ritme te komen maar het ging best goed. Wel een beetje inhouden natuurlijk, want morgen is wel de grote dag.
Afdalen ditmaal nog wat mooier, nu snel achter Sandra aan: niet geweten dat het zo hard kon (en de lange afdalingen moeten nog komen).
In het hotel lekker douchen, lekker in het zonnetje bijkomen en vervolgens om 4 uur als tussendoortje een heerlijk bord pasta met salade. Nu is het bijna etenstijd (7 uur). Dus even snel internetten en weer lekker eten (ik ruik het al want zit naast de keuken).
De route op de kaart (zie ook de link rechts naar de Trackr site):
En de statistieken van de tocht: Totale afstand 64,7 km, 2 uur en 52 minuten, gemiddeld 22,5 gereden (snelheid is groene lijn).Je kunt ook leuk in de afdalingen de haarspeldbochten herkennen. Temperatuur startend op 10 graden en (in de zon zonder wind) oplopend tot even 35 graden (helder rode lijn). Donkerrood is mijn hartslag (lang rond omslagpunt bij het klimmen).
En dan de hoogte: we hebben 25 kilometer geklommen, in totaal 1547 meter met een gemiddelde helling van 5% en een maximum helling (maar kort) van 11% Gemiddelde klimsnelheid: tijdens de 2 echte klimmen 17 hoogtemeters per minuut.
Zo, tot zover maar weer vandaag.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo,
Ik had net samen met Agnetha gekeken op je GPS. Agnetha vertelde me dat wat jullie gefietst niet leek op de Col d'Ornon. Maar dat klopt dan wel!
Het ziet er wel fantastisch uit op het kaartje!
Veel plezier nog! Hopelijk heeft iedereen (incl. Marten) morgen geen last van pech onderweg en kunnen jullie lekker de Alpe d'Huez trotseren.
Groeten,
Danielle

Georgette zei

dag