maandag 16 augustus 2010

Geslaagde Twitterrit

Het was de tweede twitterrit, maar voor mij de eerste. http://www.detwitterrit.nl/ is een leuk initiatief vanuit een fanatieke twitteraar, blogger en fietster: Rose Mentink. De voorspellingen voor de dag zijn wisselend, maar er gaat regen komen in de loop van de middag. Maar afwachten wat de opkomst zal zijn dus.

Maar de hoge opkomst is voor mij een verrassing: ik telde wel zo'n 37 fietsers. Na uitreiken van shirts van de ‘hoofdsponsor’ Boretti gingen we van start. Het oogde wel heel professioneel: iedereen in dezelfde shirts en een zeer coole Fiat 500 van Boretti als volgwagen met de achterklep open met daarin een fotograaf en iemand met een profi video! Ben erg benieuwd naar de vele plaatjes en filmpjes die er in de loop van de dag zijn gemaakt.
Het was een mooie afwisselende route. Vanuit Rheden, over de Posbank, over de Hoge Veluwe, Beekbergen en weer terug. Afsluitend met een paar leuke rondjes over de Posbank.

In het begin moest de groep duidelijk even wennen: veel verschillende niveaus en aardig wat mensen die nog niet gewend waren aan rijden in een groep met dicht op elkaar rijden en de gebruikelijke schreeuwen en gebaren voor bijzondere situaties. De enige ‘schade’ waren de mensen achteraan die als een jojo hard en zacht moeten fietsen. Met een wat sneller groepje gingen we vervolgens achteraan rijden. En dat ging gelijk mis: iemand van het kleine groepje de ketting eraf en zo een afslag naar een klein bospaadje gemist. Gevolg: paar kilometer de verkeerde kant op en vervolgens 10 kilometer hard rijden om de groep weer in te halen…
Onderweg leuk gekletst met een heel aantal mensen die ik nog niet kende, en toch ook weer wel. Van sommigen had ik namelijk al heel wat gelezen via weblogs, het fietsforum of twitter, maar sprak ze nu eens echt.
Aan het eind van de rit nog een paar keer de Posbank op: ditmaal bergop telkens wel even lekker flink aanzetten. Miste wel de kans om vooraan in de ‘finale’ mee te komen, want een aantal waren net voor de start onderaan de berg al vooruit en voor mij niet meer bij te halen. Na de rit nog even napraten tijdens het eten. Een snelle maar lekker lasagne (bedankt Hermannus voor de extra portie). O ja: de verwachte regen? Die begon pas tijdens het eten!

Even een printje van de mooie route:



En wat statistieken volgens de Rox:

102,5 kilometer, gemiddelde snelheid 26,3, gemiddelde hartslag 147 (D1 voor mij), 898 hoogtemeters, maximale stijging 10%, hoogste snelheid 63, temperatuur 21 graden, 2352 calorieen

Iedereen bedankt voor de gezellige rit! En met name natuurlijk Rose, Rick en Bas voor de organisatie.

En nog de links naar het promomateriaal:
Meer foto's op de site: http://detwitterrit.nl/
En ook een erg leuke video: Twitterrit movie (Ja goed kijken, ik kom er ook een paar keer heel kort op voor)

Geen opmerkingen: